vineri, 27 noiembrie 2009

Real vs. virtual

Steluţa mi-a propus acest subiect. Ca să se ştie, ideea n-a fost a mea, dar e un subiect super bun, pentru care îi mulţumesc.

Nu o să enumer ce cred că putem face şi ce nu putem face pe net (deşi nu ar fi o idee rea, dacă vă place puteţi adăuga) ci doar o să public câteva concluzii, aşa cum îi place dlui Mişu.

În primul rând, NU PUTEM FI NOI ÎNŞINE, deşi net-ul ne poate ajuta mult. Argumentez afirmaţia prin faptul ca cca. 70% din comunicare e non verbală. Deci ce facem noi acum e 30% din ce ar putea fi. Dacă adăugam şi un Borsec la comunicare, e şi mai puţin.
Pe de altă parte, comunicarea pe net ne disciplinează. Nu poţi întrerupe interlocutorul în mijlocul argumentaţiei, în buna tradiţie locală. Nici nu-l poţi influenţa prin comunicare non verbală: postură, privire, gestică, îmbrăcăminte şi accesorii scumpe sau perturbatoare; astea nu mai contează.

În al doilea rând (şi la fel de important), pe net nu putem face asta: http://www.sport.ro/show/video-top-10-cascadori-vezi-povestile-incredibile-ale-celor-care-sfideaza-moartea.html :))

Până ajungem şi noi aşa, vă propun o alternativă mai cuminte: http://www.verticalspirit.ro/

PS. Dacă vreţi, la final strâng toate lucrurile pe care le putem şi nu le putem face pe net şi refac postul, să nu se plictisească cititorii să parcurgă toate comentariile. :)))

4 comentarii:

  1. @ povestasul: domnule, io sunt de acord cu tine la primul punct ("nu putem comunica non-verbal pe net"), foarte de acord la al doilea punct ("comunicarea pe net ne disciplineaza" - si as adauga ca romanilor le prinde extraordinar de bine acest exercitiu, anume de a nu intrerupe si de a vorbi fiecare pe rand), punctul trei (doi, la tine) ma lasa rece, in schimb punctul patru ma incalzeste pana la incandescenta: de cand vreau si eu sa invat macar ABC-ul escaladei!

    afli si tu niste preturi, niste orare, niste chestii? io zic sa facem gasca si sa exersam putin iarna asta, ca e si pacat: iar vine vara si n-are cine-l pune la punct pe domnul Iulius!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mişu, ce-i al tău e al tău. Eşti un mare domn.

    Un mare domn leneş. Adicătelea ce întrebi matale se găseşte pentru tot omul curios pe site-ul domnilor în cauză. Nu intru în detalii, dar arată bine ce e acolo.

    Hai să ne mişcăm atunci, că eu caut un partener cu mâini ferme de fro' zece ani. Noroc c-am dat peste matale, da' îmi pari cam greu pentru mine. Zic asta că dacă te desprinzi de pe perete rămâi doar în coarda din mânurile mele, iar contra-greutatea mea nu o să te scutească de o "aterizare" rapidă şi pe mine de o ascensiune la fel de rapidă, cu ceva posibilităţi de dat cu capul de perete....

    Aruncă un ochi pe program, preţuri, echipament şi vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  3. @misu&povestitorul: citind commenturile astea doua as putea adauga asa:
    celor carora le place sa faca slalom printre subiecte sa nu se teama de online.. uite cum ajungi de la un priveghi pe facebook la un catarat urban :P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Steluţa: Ar fi o legătură. După priveghi te urci pe pereţi de durere...

    RăspundețiȘtergere